Σελίδες

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Επιστολή Αγίου όρους προς τον Χίτλερ...


No comments...
(Η φωτογραφία δεν έχει σχέση με το Άγιον όρος)





Εν Αγίω Ορει τη 13/26 Απριλίου 1941.



Προς την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ εις Βερολίνον»...


«Εξοχότατε, οι βαθυσεβάστως υποσημειούμενοι Αντιπρόσωποι των Είκοσιν Ιερών Βασιλικών Πατριαρχικών και Σταυροπηγιακών Μονών του Αγίου Ορους Αθω, λαμβάνομεν την εξαιρετικήν τιμήν ν' απευθυνθώμεν προς την Υμετέραν Εξοχότητα και παρακαλέσωμεν Αυτήν θερμώς, όπως, ευαρεστημένη, αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν και κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον (...) Οι μοναχοί του Ορους Αθω οθενδήποτε και αν κατάγονται θα διατηρήσουσιν τα κτήματα και τα πρότερα αυτών δικαιώματα και θ' απολαύουσιν, άνευ ουδεμιάς εξαιρέσεως, πλήρους ισότητος δικαιωμάτων και προνομίων (...). Την διατήρησιν του καθεστώτος τούτου της αυτονόμου μοναχικής πολιτείας, ικανοποιούντος πλήρως άπαντας τους εν Αγίω Ορει ενασκουμένους ανεξαρτήτως εθνικότητος Ορθοδόξους μοναχούς και εναρμονιζόμενοι προς τον σκοπόν και την αποστολήν αυτών, παρακαλούμεν και ικετεύομεν θερμώς την Υμετέραν Εξοχότητα όπως αναλάβη υπό την υψηλήν προστασίαν και κηδεμονίαν Αυτής. Τον Βασιλέα των Βασιλευόντων και Κύριον των Κυριευόντων εξ όλης ψυχής και καρδίας ικετεύοντες, όπως επιδαψιλεύση τη Υμετέρα Εξοχότητι υγείαν και μακροημέρευσιν επ' αγαθώ του ενδόξου Γερμανικού Εθνους. Υποσημειούμεθα βαθυσεβάστως».


 



Πηγές: Πολίτης, Ριζοσπάστης (Όχι δεν είμαι ΚΚΕς)

Update 18/10/2008
Η φωτογραφία του Hitler σε αίθουσα του «Αγίου Όρους»

3 σχόλια:

  1. Πέστα ρε Giant, αλλά μην ξεχνάς τόσους ιεροίς που στο ΕΑΜ και στο ΕΛ.ΑΣ πολέμησαν τους κατακτητές και όχι μόνο αυτό αλλά μερικοί εκτελέστηκαν.
    Δυστυχώς κάποιοι ακόμα ιεράρχες δεν έχουν ούτε το Θεό τους, ούτε τοτε αλλά ούτε και τώρα.

    Για αυτό η μόνη αντίσταση είναι ο αγώνας μας για την ελευθερία μέσα απο τα λόγια και το βίο του Ιησού(ο μεγαλύτερος αντιεξουσιαστής που έχει περάσει ποτέ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το οτι πολέμησαν ορισμένοι ιερείς δεν μου λέει τίποτα εμένα για την Εκκλησία. Υπάρχουν κάποιοι καλοί ιερείς. Αλλά η επίσημη εκκλησία και το μεγαλύτερο μέρος του παπαδαριού είναι σάπιο από την κορυφή μέχρι τα νύχια.
    Όσο για τον Ιησού... Πιστεύω κάπως έτσι ήταν τα πράγματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλες εκτός από Εσφιγμένου!Χαλαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή