Σελίδες

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Μια ιστορία κάμερας, και μια ιστορία καμεροφοβίας.. Και ένα ερώτημα προς τους καμεροφοβικούς...

6/12/09:
Στο δρόμο, καταγράφοντας... 
Πανεπιστημίου και Αιόλου.. Γίνετε ντου από τους συμμορίτες της ομάδας Δέλτα..
Πίσω μου γίνετε μια "Σύλληψη" η οποία ευτυχώς καταγράφεται από την κάμερα μου.
Τρέχω και φωνάζω "το όνομα σου φίλε, το όνομα σου". Ο συλληφθείς μου απαντάει.
Μιλάω με την νομική βοήθεια (100.000 respect στα παιδιά). Αναφέρω το όνομα του παιδιού και ενημερώνω πως έχω βίντεο από την σύλληψη. 

Λίγες ώρες αργότερα λαμβάνω τηλεφώνημα από την νομική βοήθεια η οποία με φέρνει σε επαφή με τον δικηγόρο του παιδιού.

Ο δικηγόρος με ενημερώνει πως το παιδί κινδυνεύει καθώς του αποδίδονται κακουργήματα. Οι μπάτσοι ισχυρίζονται πως κρατούσε ένα κοντάρι με κόκκινη σημαία με το οποίο χτύπησε τα γουρούνια καθώς είχε καλυμμένο το πρόσωπο του.

Μέσα σε λίγη ώρα δημοσιεύεται το βίντεο καθώς και κάλεσμα για μάρτυρες. Αστραπιαία βρίσκονται μάρτυρες.

Το βίντεο κατατίθεται. Φαίνεται ξεκάθαρα πως κουκούλα δεν υπάρχει και το κοντάρι έπεσε από κάποιον που χτυπήθηκε από Δελτά (βλέπε φώτο) και κάποιος Δελτάς το πλησίασε στον νεαρό για του το φορτώσει.

Οπότε λίγες ώρες αργότερα βρισκόμαστε κουρασμένοι αλλά χαρούμενοι σε μια καφετέρια να αναφέρουμε τις εντυπώσεις μας από τις τελευταίες δυο μέρες.. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους..

11/03/10
Στο δρόμο καταγράφοντας...

Απομακρύνομαι από τους γνωστούς μου για να τραβήξω μερικά μακρινά πλάνα που θα παρουσιάσουν την μαζικότητα της πορείας.

Σύνταγμα.. Δέχομαι ψιλο-κράξιμο από 3-4 διαδηλωτές (πιθανό να διαβάσουν και το άρθρο). Ξενερώνω και βάζω την κάμερα στο τσαντάκι μου, αφήνοντας τις 5.000 "κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας" να μονοπωλήσουν.. Λες κι αν ήμουν μπάτσος δε θα βολευόμουν σε καμιά ταράτσα να τραβάω με την άνεση μου.

Πλησιάζοντας στα Προπύλαια δεχόμαστε επίθεση μπάτσων με χημικά. Πνίγομαι και αδυνατώ και φυσικά δεν προλαβαίνω να βγάλω την κάμερα και να ξεκινήσω την καταγραφή. Πίσω μου διαπιστώνω πως μαζεύουν ένα παιδί, αν κρίνω από την τοποθεσία μάλλον τον Μάριο. 

Έπειτα δημοσιεύονται καλέσματα για συλλογή οπτικού υλικού. Δυστυχώς δεν έχω τίποτα που να βοηθάει.

Γίνεται η δίκη του Μάριου. Δε βρίσκεται "ικανοποιητικό υλικό" για να αποδειχθεί η αθωότητα του. Κρίνεται προφυλακιστέος.

Και με πολύ αγάπη και κατανόηση ρωτώ..
Θα συνεχίσουμε με το ίδιο βιολί;

4 σχόλια:

  1. Giant πρέπει να υπάρχει ομάδα κάλυψης. Δηλαδή μια ομάδα που να κατεβαίνει στις πορείες με κάμερες και να τραβάει. Αυτοί να είναι διάσπαρτοι ώστε να καλύπτουν το μεγαλύτερος μέρος της πορείας. Αυτό ναι και θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και καιρό.(υπάρχουν οι κόκκινοι αντιρεπορτερ νομίζω αλλά χρειάζεται πιο συντονισμένη προσπάθεια)
    Όπως είναι η νομική βοήθεια που υπάρχει για τέτοιες περιστάσεις..
    Αλλά και εμένα μου την σπάει όταν μπαίνουμε στο σύνταγμα ή σε άλλα μέρη που έχει κόσμο και όλοι βγάζουν 500000000000 κάμερες. Ούτε πασαρέλα να κάναμε!

    By katestramenos (fb)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. (Τόβαλα και στο ίντυ και το κατάπιε το ντιλιτ.)
    Εδώ και καιρό, έχουμε οργανώσει μια ομάδα που ανεβάζει φωτό και σκόρπια Video χρηστών και δικά μας από κινητοποιήσεις. Συνατήσαμε και άλλους που προσπαθούν να προωθήσουν τέτοιο υλικό με μεταφράσεις στο εξωτερικό. Προτιμάμε να μαζεύουμε εικόνες σε ένα-δυό video με σύντομους υπότιτλους όπου χρειαστεί. Φυσικά δεν αφήνουμε να εμφανίζονται πρόσωπα, σε αντίθεση με τους τύπους από το κκε και το συριζα που ανεβάζουν τα δικά τους. Οι ¨σύντροφοι" έχουν πιά ξεφύγει από την κοινή λογική, θα φταίει κάτι, ποιός ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε συ preza που είσαι μέλος των ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ:
    Γιατί όλοι οι ομοφυλόφιλοι ή ανίκανοι σεξουαλικά (Κανάκης) τα χουν με τους παπάδες;
    Μπορείς να μου κάνεις μια κοινωνιολογική ανάλυση;
    Όλοι όσοι το παστελώνουν, είναι εναντίον των παπάδων. Γιατί;
    ΥΓ: Μ'αρέσει που ο δικός σου, είπε στη συνέντευξη στην Σταματέρη "σκέφτηκα κάποτε να παντρευτώ!".
    Τι να παντρευτείς μωρή λελούδω Αντώνη;
    Τον Αχμέτ ή άλλη κραγμένη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. einai pragmatika para poly shmantiko na katagrafontai oi aytheresies k oi traboukismoi p symvainoun kata kanona apo tous batsous se poreies,k akoma einai poly omorfo na yparxei optikoakoustiko yliko apo ths diafores kinhtopoihseis ,me thn proypo8esh na einai kalymena ta proswpa twn diadhlwtwn k na mhn fainontai anagnwristika tous stoixeia. omws file m, to zhthma kamerofovias p 8eteis ksekinaei polles fores apo thn kaxypopsia p kalws h kakws yparxei se aytes tis periptwseis, dld tis poly mazikes kinhtopoihseis opou gnk yparxei mia kapoia ansfaleia sxetika me thn yparksh roufianwn, litwn kala kamouflarismenwn klp. Einai sigouro gia mena pws opoios nohmwn an8rwpos kserei to gia pio logo travas k pws xeirizesai to yliko , dn 8a eixe kanena provlhma, 8a elegan: paidia afhste tn dikos mas einai! keep up the good work!

    ΑπάντησηΔιαγραφή