Σελίδες

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Συνέντευξη του κρατούμενου Παναγιώτη Γεωργιάδη


Ο Παναγιώτης Γεωργιάδης είναι κρατούμενος στις φυλακές της Χαλκίδας. Κατάφερε να πάρει άδεια για λίγες μέρες, μετά από πολλά χρόνια αιτήσεων. Κατά τη διάρκεια της πορείας για την εξέγερση στο Πολυτεχνείο, μίλησε στο TV Χωρίς Σύνορα για την απεργία πείνας των κρατουμένων, τις άθλιες συνθήκες κράτησής τους και τον παραλογισμό ενός συστήματος που μόνο σωφρονιστικό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Οι απεργοί πείνας έχουν φτάσει πλέον τις 7.000. Παράλληλα, ορισμένοι έχουν ξεκινήσει και απεργία δίψας. Από το περασμένο Σάββατο, δέκα κρατούμενοι στις φυλακές Μαλανδρίνου έχουν σταματήσει να δέχονται νερό, γεγονός που καθιστά την κατάσταση ιδιαίτερα κρίσιμη και επιτάσσει την άμεση αντιμετώπιση της.

Την Τρίτη πραγματοποιείται πορεία συμπαράστασης στους φυλακισμένους-απεργούς, ξεκινώντας από την πλατεία Ελευθερίας με κατεύθυνση τις φυλακές Κορυδαλλού. Στην πορεία συμμετέχει η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων.

Πηγή: TV χωρίς σύνορα

1 σχόλιο:

  1. Ωραίος ρε αδελφέ GiaNt!!!
    Συνέχιζε να μας ενημερώνεις αγωνιστικά και αντιστασιακά!!!!

    Να ξέρεις ότι πήγα στις Φυλακές..... και προσπάθησα να δω έναν αδελφό να του πω δυο κουβέντες. Δε τα κατάφερα. Είδα άλλους όμως. Αλλα θα ξαναπάω. Δε θα τους αφήσουμε μόνους. Όπως μπορεί ο καθένας.

    Την Καλησπέρα μου!!!! Τα λεμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή