Σελίδες

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Τελείωσε η απεργία πείνας των φυλακισμένων.. Ο αγώνας συνεχίζεται!

Βάση της επιστολής της πρωτοβουλίας για τα δικαιώματα των κρατουμένων η απεργία πείνας λήγει. Μετά από αγώνα, το υπουργείο δικαιοσύνης αναγκάστηκε να υποχωρήσει.
Βάση των υποσχέσεων τους 5500 κρατούμενοι θα απελευθερωθούν. Πιο συγκεκριμένα:

- Αποφυλακίζονται αμέσως 1.740 κρατούμενοι με ποινές φυλακίσεως έως 5 έτη, οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις των άρθρων 105-110 Π.Κ. χωρίς χρηματική καταβολή.

- Αποφυλακίζονται 1.107 κρατούμενοι, των οποίων η ποινή που τους επιβλήθηκε είναι εξαγοράσιμη.

- Αποφυλακίζονται 602 κρατούμενοι για υποθέσεις ναρκωτικών που έχουν εκτίσει τα 3/5 της ποινής τους από τα οποία το 1/3 πραγματικά.

- Αποφυλακίζονται 262 κρατούμενοι καταδικασθέντες για ναρκωτικά, των οποίων η ποινή είναι μετατρέψιμη βάσει των νέων μέτρων. Εξαιρούνται όσοι έχουν καταδικαστεί για εμπορία ναρκωτικών κατ' επάγγελμα, όσοι εμπορεύτηκαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και όσοι επιδόθηκαν στην πώληση ναρκωτικών ουσιών σε ανήλικα πρόσωπα.

- Μέχρι το Φεβρουάριο του 2009, συνολικά 511 υπόδικοι κρατούμενοι θα έχουν συμπληρώσει τους 12 μήνες προφυλάκισης και μεγάλο μέρος τους αποφυλακίζεται με τα νέα μέτρα.

- Αποφυλακίζονται 9 κρατούμενοι με βαρύτατες ασθένειες όπως AIDS, ανθεκτική φυματίωση, αλλά και νεφροπαθείς που υποβάλλονται τακτικά σε αιμοκάθαρση.

Σαφώς είναι ένα μεγάλο βήμα.. Αυτό δε σημαίνει πως δεν πρέπει να συνεχίσουμε να συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των κρατουμένων...

Το πλήθος του αριθμού των φυλακισμένων για "ψήλου πήδημα", απέδειξε γι ακόμη μια φορά την βαναυσότητα του κράτους..

Η ενότητα μας για να επιτευχθεί ένας στόχος στην προκειμένη περίπτωση απέδειξε πόσα πολλά μπορούμε να κάνουμε όταν παρατάμε στην άκρη τον ιδεαλισμό μας και συνεργαζόμαστε.

ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟ ΑΠ' ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου