Σελίδες

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2009

William Powell - Ο Τσελεμεντές του Αναρχικού (Download)

Πατήστε εδώ για να το κατεβάσετε.
Επιλέγετε "Αρχείο-> Λήψη" (File->Download)

Το βιβλίο αυτό δημιουργήθηκε το 1971 στις ΗΠΑ απο τον William Powell, με τίτλο "The anarchist cookbook". Μεταφράστηκε στα Ελληνικά και κυκλοφόρησε το 1982 από τις εκδόσεις "Άγιος Θεράπων". Εμπεριέχει θεωρητικές γνώσεις, γι αυτό και καθίσταται καθ' όλα νόμιμο. Άλλωστε στο εμπόριο κυκλοφορούν βιβλία πολύ πιο ενημερωμένα, με πολύ περισσότερες «συνταγές».

Λόγο της εξέλιξης της τεχνολογίας, της αλλαγής της νομικής δομής και άλλων, πολλά πράγματα πλέον δεν ισχύουν. Ο κύριος λόγος της ψηφιοποίησης του βιβλίου είναι η ηλεκτρονική του αρχειοθέτηση, καθώς πρόκειται για ένα ιστορικό, πλέον δυσεύρετο βιβλίο. Αυτό δε σημαίνει πως ορισμένες οδηγίες δε μπορούν να σας βοηθήσουν κάποια στιγμή.


Προσοχή!
Υπάρχουν αναφορές για την ΜΗ εγκυρότητα ορισμένων πληροφοριών, σχετικά με ορισμένες "συνταγές". Καλό θα ήταν σε κάθε περίπτωση να συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό ή έστω κάποιο νεότερο βιβλίο.


Το βιβλίο δεν αποτελεί εγχειρίδιο διασκέδασης με δημιουργίες βεγγαλικών, ούτε εγχειρίδιο σχολικών καυγάδων. Οι περισσότερες "συνταγές" που περιέχονται, είναι θανατηφόρες και γι αυτό και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

Θα συμφωνήσω με τον συγγραφέα του βιβλίου William Powell, που λέει:
"Διαβάστε αυτό το βιβλίο αλλά μην ξεχνάτε ότι τα θέματα του είναι για πράγματα παράνομα και ίσως θανατηφόρα. Ακόμα πιο σημαντικό είναι να θυμάστε, πως όλες οι «συνταγές» είναι επικίνδυνες, ιδίως γι αυτούς που παίζουν και δεν ξέρουν ακριβώς τι κάνουν. Γι αυτό, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να χρησιμοποιήσετε όλες τις δυνατές προφυλάξεις. Αυτό το βιβλίο δεν κάνει για παιδιά ή ηλίθιους!"
-

Επίσης γίνετε μια ταύτιση του αναρχισμού και της χρήσης ναρκωτικών. Η χρήση ναρκωτικών σε καμία περίπτωση δεν είναι συνυφασμένη με τον αναρχισμό. Άποψη μου, πως η χρήση είναι άμεσα αντίθετη, ειδικά όταν μιλάμε για εξαρτησιογόνες ουσίες. (Ας μη μαστουρώσουμε.. Ας μετατρέψουμε την πραγματικότητα σε μια γλυκιά μαστούρα :) )

Σας εύχομαι καλή και ΥΠΕΥΘΥΝΗ ανάγνωση.

Ευτυχισμένος ο καινούριος χρόνος.
.

34 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ , ΛΟΓΩ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ. ΑΚΟΜΗ ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΑΜΑΥΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ.
    ΦΙΛΙΚΑ,
    ΑΝΩΝΥΜΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλιστα. Εγώ πάντως το πρώτο κεφάλαιο για τα ντράγκια το βρήκα αρκετά ενδιαφέρον. Για όσους ξέρουν να αυτοπειθαρχούν βεβαίως, κι όχι για επαγγελματίες του καψίματος των εγκεφαλικών κυττάρων (τους).

    Το δεύτερο για το ηλεκτρονικό σαμποτάζ κλπ. είναι τελείως παρωχημένο, η τεχνολογία έχει ξεφύγει μακράν, από τότε που γράφτηκε.

    Το άλλο για το βρωμόξυλο και τα γκάνια θα μπορούσε να αποτελεί τον τσελεμεντέ του φασίστα, σκεφτείτε το λίγο. Με χάλασε απείρως.

    Το τελευταίο με τις βόμβες, τι να πω, η ιστορία έχει δείξει πόσο ωφέλησαν αυτές οι πρακτικές (βλέπε 70'σ) τον κοινωνικό μετασχηματισμό: η ριζοσπαστική ευρεία κινηματική δράση πέθανε κυριολεκτικά μετά από εποχές έξαρσης του ένοπλου, η κοινωνία βυθίστηκε στο συντηρητισμό και τα σκατά.

    Να μαθαίνουμε από την ιστορία.

    Αυτά τα λίγα για το βιβλίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν το έχω διαβάσει ακόμα αλλά σίγουρα θα το διαβάσω πάντως.
    Σίγουρα δεν θα εφαρμόσω τις πρακτικές που αναφέρει αλλά μ'αρέσει να είμαι ενήμερος..
    Σ'ευχαριστώ που το ανέβασες φίλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. afto to biblio to exo! kai mporo na po me ilikrinia oti einai entelos asfales sta xeria ton sofon
    oso gia to periexomeno ine entelos
    xrisimo se katastasi anagkis px(polemos,anarxia,energia) taleo me kali kardia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μάστορα, το συγκεκριμένο βιβλίο αν και ενδιαφέρον, δεν είναι σίγουρο πως δεν είναι προβοκάτσια και πως κάποιες από τις συνταγες δεν θα σκάσουν στα μούτρα μας. έχω διαβάσει πολλά γιά αυτό το βιβλίο, θετικά και αρνητικά. Υπάρχει και αυτό :

    http://rapidshare.com/files/203276213/_CrimethInc_RecipesforDisasterAnAnarchistCookbook_2005_.rar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν το εχω διαβασει ακομα αλλα εχω ακουσει πολλα..
    απο ενα e-ξεφυλισμα που εκανα ειδα πως δεν εχει τοσο πρακτικες οσο θεωριτικες μεθοδους..
    το εψαχνα καιρο σε κανονικο αλλα το βρηκα ετσι..δεν πειραζει..ομολογω παντος πως ειναι πολυ σπανιο βιβλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. to vivlio to thelw egw an iparxei filos!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. paidia 8elw kai egw etsi...an iparxei aderfe pes m..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πως να το κατεβασω ρε παιδια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ρε παιδια.... ειναι αναγκη εκει που λεει πως να μαστουρωσεις το κολπο με τις μπανανες η εκεινο με τα φυστικια, που το φτιαχνεις καπως και το καπνιζεις.... ειναι αναγκη να φαμε τις μπανανες και τα φυστικια για να μας πιασει? αν ειναι να φαω 7 κιλα μπανανες μαστουρωνω και με μπαφο δεν χρειαζεται εναλλακτικο σχεδιο...απλα ειπα να αλλαξω λιγο αυτη την κακη συνηθεια με κατι αλλο :Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ενημέρωσε πάλι το link Γιώργο γιατί φαίνεται πως έκλεισε! Το βιβλίο είναι καλό από πολλούς λόγους, σίγουρα το θέμα τεχνολογίας είναι πολύ παλιό, αλλά είναι καλό σαν βάση...

    Μάριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. αυτο για της μπανανες ειναι ψευτικο.το εβαλε θελοντας να δει αντιδρασεις κυβερνισεων οταν γινει γνωστο οτι γινεσε απο κατι απλο,καθιμερινο,θρεπτικο και πανς απο ολα κατι που κανενας κοινονικος θεσμος δεν περιοριζει...φαντασου να περναμε σιμερα "μπανανες με των 5"...πολυ περισσοτερα ατομα ισως εβλεπαν τελικα αλλιως,ελυθερα τα ηδονιστικα!
    κατα τα αλλα το βιβλιο ειναι πολυ καλο.ολα τα κεφαλαια μπορει να ειναι χρισιμα οχι μονο για φασιστες αλλα και επεναντι σε αυτους και τα αφεντικα τους που με εξισου επικινδυνεσ πρακτικες δρουν πανω σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. το εχω βαλει στην βιβλιοθηκη των παιδιων μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΝΕΙΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΟΥ.....ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΙ ΘΑ ΥΠΟΣΤΙΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ....ΚΑΡΓΑ ΠΑΡΟΠΙΔΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ...ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΤΕΤΟΙΟΙ ΓΟΝΕΙΣ....ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΛΕΩ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. φιλε αν μπορεις να ανανεωσεις το λινκ θα σου ημουν υποχρεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Θα το κοιτάξω μάλλον αύριο. Σε κάθε περίπτωση μπορείς να το κατεβάσεις μετά το επόμενο bandwidth reset.


    Bandwidth Reset: 19th, February 2013

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πλέον το βιβλίο έχει ανέβει στο google drive, οπότε δε θα υπάρξει μελλοντικά πρόβλημα με το bandwidth.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. mporeite na to katevasete patwntas edw.ekei panw.mpravo se osous metefrasan auto to vivlio(giati kanonika einai amerikaniko).nomizw pws auto den exei na kanei kai poli me tous antifa.alla pio poli me tromokrates.alla eine gamato!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. para polu wraio biblio...oso gi autous pou 8eloun na apotrepsoun thn prow8hsh tou exw na pw pws ta mme k h elleipsh paidias einai oi oratoi kindunoi k oxi ena enhmerwtiko biblio...akraio k epikinduno men gia mia paidikh biblio8hkh alla an ta paidia exoun parei swsth diapaidagwgish pisteuw pws einai etoima na t diavasoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Στους περισσόετρους βλέπω αρέσει το βιβλίο. Μετά μας φταίνε οι Χρυσαυγίτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Άντζελα.
    Ξέρει κανείς πως να κατεβάσω το βιβλίο?
    Δεν λειτουργεί το λινκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Άντζελα.
    ΜΠΡΑΒΟ!
    Τώρα το κατάλαβα.

    Για να κατέβει το βιβλίο πατήστε πάνω στην λέξη '' εδώ''!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΟΠΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΙΤΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ.Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ.ΤΑ ΝΑΡΚΟΤΙΚΑ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ,ΟΙ ΒΟΜΠΕΣ ΕΠΗΣΕΙΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ....ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ...ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ..ΦΥΛΟΙ ΜΟΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή