Σελίδες

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

RE: Προς αναρχικούς

Βίντεο του GreekSociologist:


Η άποψη μου:


Update: 31/3/09, 00:47
Το τραγούδι που χρησιμοποιήθηκε στο βίντεο:
Προπαγάνδα - Μια σελίδα ταξικής μνήμης
και το remix του
Προπαγάνδα - Μια σελίδα ταξικής μνήμης (Deep mix)

4 σχόλια:

  1. Αγαπητέ Giant άκουσα την απάντηση σου και καταρχάς είσαι τυχερός με έπιασες πάνω την στιγμή που έγραψα ένα κείμενο ενάντια στην βία.

    http://topaiditisplateias.blogspot.com/2009/03/k.html

    Να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι με το κράτος και με την κρατική καταστολή.

    Θα μου επθτρέψεις να διαφωνήσω μαζί σου ως προς τις επιθέσεις των αντιεξουσιαστών που έχουν στο νού την τυφλή βία και την ταξική βία εναντίον κρατικών στόχων.

    Καταρχάς ο αναρχισμός σημαίνει ειρήνη και αγώνας με ειρηνικά μέσα και μόνο σε περίπτωση κατοχής βίαιας επιβολής φασιστικής εξουσίας(όπως έγινε στην Ισπανία με τον Φράνκο και στην Ιταλία με τον Μουσολίνι) χρησιμοποιούνται επαναστατικές επιθετικές ενέργειες.

    Σε μια κοινοβουλευτική δημοκρατία και όσο και αν διαφωνείς με αυτή, πρέπει να σεβαστείς τους πολίτες της που έχουν επιλέξει αυτήν την κοινοβουλευτική διαδικασία.
    Αυτό όσο αφορά ένα πάνω που έγραφε
    Κάτω η Δημοκρατία(αναρτημένο στο Πολυτεχνείο, και διάφορα άλλα συνθήματα όπως γαμώ την δημοκρατίας σας κλπ)

    Οι επιθέσεις σε τράπεζες, σε αστυνομικά οχήματα και σε κρατικά μέσα μεταφοράς(βλέπε τα τραίνα) για μένα είναι απλά πράξεις που απλά γίνονται για το κράτος και μόνο για το κράτος.

    Το κράτος είναι ευννοημένο απο ένα κάψιμο ενός κρατικού αμαξιού και μόνο. γιατί αυτό πληρώνει και έχει το άλλοθι της κρατικής επιβολής.

    Πιστέυω ότι οι ιδέες σου είναι σε λάθος βάση, δικαιολογείς την αναρχο μηδενιστική βία γιατί έχεις μια μη ψαγμένη παιδεία.
    Διάβασε και ψάξε μόνος σου τι σημαίνει αναρχία και αντιεξουσία.

    Κάτσε και δες φίλε Giant πως πρέπει να γίνει και υπάρξει ένα Φιλειρηνικό κίνημα αντιεξουσιαστικό, μάθε απο τα λάθη αντιεξουσιαστών στην Ισπανία κλπ.

    Μην πέσει κανείς στην παγίδα της αναρχομηδενιστικής θεωρίας γιατί τότε η απόσταση μεταξύ αναρχομηδενισμού και Ναζισμού είναι κοντά.

    ΥΓ
    Για το κάψιμο της σημαίος είμαι ενάντιος διότι η σημαία της Ελλάδος έχει ένα χαρακτήρα επαναστατικό, είναι η σημαία η Επαναστατική που δημιουργήθηκε απο τους Έλληνες αντάρτες στην περίοδο της Τουρκοκρατίας και για αυτό θέλει μόνο και μόνο για αυτό Respect

    Ωραία η μουσική που έβαλες αν έχεις χρόνο και δεν βαριέσε απάντα, γιατί θέλω να δώ πως σκέφτετε ένας δηλωμένος αντιεξουσιαστής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφέρον φάση αυτός ο "διάλογος" στο γιουτιούμπ. Ο GreekSocialist κάνει το λάθος και βάζει όλους τους αναρχικούς στο ίδιο τσουβάλι, το ίδιο και το παιδί.

    Ο αναρχισμός ώς πολιτικό ρεύμα είναι διαιρεμένος όσο και η αριστέρα στην ελλάδα (με 10.000 μικρές οργανώσεις και κόμματα). Υπάρχουν χαοτικοί, πασιφιστές, άλλοι με τον Μπακούνιν και άλλοι με τον Κροπότκιν κ.ο.κ.

    Από την άλλη μεριά, μιλώντας για καταστοφές και επεισόδια, όποιος έχει κατέβει στη ζωή του σε πορεία που πέσανε έστω και 2 μολότοφ, καταλαβαίνει πως οι κρατικοί μηχανισμοί (και κυρίως τα ΜΜΕ) θα αναπαράγουν το γεγονος όπως και αν τους συμφέρει. Παραδείγματα για το παραπάνω ύπάρχουν άπειρα.

    Συνεπώς, αφού ο αντίπαλος έχει μεγαλύτερη ισχύ, αυτό σημαίνει πως δε θα γίνει καμία δράση; Δεν διαφωνώ πως πολλές συγκρούσεις και καταστροφές είναι στην ουσία άνευ νοήματος. Αλλά δε μπορεί να λήψει εντελώς ο συγκρουσιακός χαρακτήρας από κάθε εκδήλωση "επειδή τα κανάλια θα το προβάλουν αρνητικά". Αυτά αφήστε τα για το ΚΚΕ.

    Για να μη γράφω σεντόνια, καμία σημαία κρατική, πουθενά και ποτέ. Η ελληνική σημαία σήμαινε "επανάσταση" κάποτε. Πλέον όχι. Το ίδιο συμβαίνει με την Παλαιστινική. Σήμερα δηλώνει αντίσταση σε ένα συγκεκριμένο καθεστώς, μεθάυριο ίσως όχι.

    Αυτά τα ολίγα, άλεξ γουί φιού΄;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. θα θελα να αναφερθω στο κάψιμο της σημαίας..αφου ειναι ενα σύμβολο που δεν μας εκφραζει..και ολα αυτα που συμβολιζει ειναι αυτα που απεχθανόμασται ..γιατι να μην την κάψουμε??.αμα θες να πεις κατι στην κοινώνια το λες καθαρα..και δεν αφηνεις θολά νερά..δλδ τι συμβολιζει η σημαία?την ελλαδα?.με κανεναν τροπο..αλιμονο αν ενας τόπος συμβολίζεται απο ενα πανί που το καθιέρωσαν ξένες δυναμεις(βαυαροι κλπ).Τωρα για την βια γενικα στισ πορείες..και ιδιαιτερα σε περιπτωσεις που παει να μαζικοποιήθει ενα κινημα,ειναι νομιζω λαθος να καπελώνεις ολον τον κοσμο με βια εναντια σε ενα κτιριο..την στιγμη που αυτο θα βοηθησει στο σπασιμο του κοσμου(που ειναι σε μια πορεια π.χ) καλο ειναι να αφηνεις τον κοσμο να επιλεξει για το αν και πως θα συγκρουστεί..και οχι να τα σπας ετσι και αλλιως,και να ωθεις σε μια συγκρουση που η μαζικη συνειδειση δικαιωνει την αστυνομια(αφου υποτιθεται οτι την επεσες πρωτος)Δλδ και 10000 κτιρια να καψουμε..ο κοσμοσ δυστηχως δεν αλλαζει..εχω δει πολλα καμμενα κτιρια εδω και πολλα χρονια..παντα θα υπαρχει αστυνομια και πυροσβεστική να τα σβήσουν..και οσα και αν καψουμε δεν θα αλλαξει αυτο με ανουσια καψιματα..δεν θελω να πω με αυτα οτι λοιπαμαι οταν καιγονταΙ τράπεζες.Απλως καμια φορα με αυτη τη θεοποιηση της βιας χανουμε τον στόχο μας και απλως λειτουργεί σαν ξεκάβλωμα. δλδ οταν λεμε βια στην βια να ισχυει..οχι πεταω μια πέτρα σε μια τζαμαρια,και τρέχω,και στα αρχιδια μου αν θα πιασουν τον δίπλα (που διαφωνεί π.χ)και δεν κάθεσαι καν να βοηθησείς να απελευθερωθεί)..ευχαριστω για την φιλοξενία και συγγνωμη για το υφος, αλλα εχω χρονια να εκφραστω σε γραπτο λόγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακαλώ να διαβάζετε ιστορία και οχι παραμυθιστορία, η σημαία της Ελλάδας είναι ένα βαυαρικό οικόσημο που επιλέχθηκε επι Οθωνα και δεν έχει καμμιά σχέση με τις πολλές επαναστατικές σημαίες του 1821 που είχαν τοπικό συμβολικό χαρακτήρα με δημοφιλέστερη την Υδραίικη σημαία. Προσκυνούμε έναν θυρεό ενός γαμοπρίγκηπα απο την ευρύτερη περιοχή της μπυραρίας του Μονάχου...οπότε μπορείτε ελεύθερα να κλάνετε προς την γενικότερη του κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή