Σελίδες

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ανταπόκριση από την πορεία της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Ένα δείγμα της οργής του κόσμου εκδηλώθηκε κατά την διάρκεια και μετά την πορεία. Οι μπάτσοι κάνοντας δολοφονικές επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών έδειξαν ξεκάθαρα τις διαθέσεις τους για τον υπόλοιπο όπως φαίνεται "Καυτό Μάη".

Η πορεία ξεκίνησε από το Μουσείο. Το πλήθος του κόσμου; Απλά ανυπολόγιστο. Από το Μουσείο έως την ομόνοια διακρίνονταν ο κόσμος που μετείχε στην πορεία.

Η πορεία ακολούθησε την διαδρομή Μουσείο-Ομόνοια-Σύνταγμα-Πανεπιστήμιου

Μπροστά από την βουλή πραγματοποιήθηκε mini-event με πολύ breakdance.

Στην πανεπιστημίου και στο ύψος των Προπυλαίων έγιναν φθορές σε τράπεζες ενώ πυρπολήθηκε και ένα βαν της ΕΡΤ υπό τον ήχο "Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι". Εκεί οι δυνάμεις καταστολής έσπασαν την πορεία από την οποία ένα μεγάλο μέρος κατευθύνθηκε προς τα Εξάρχεια καταλήγοντας μεταξύ πλατείας και Πολυτεχνείου.

Ακολούθησαν συγκρούσεις γύρω από το Πολυτεχνείο.

Εκτός του ότι οι μπάτσοι προσπαθούσαν να προκαλέσουν την οργή των διαδηλωτών, "επιχειρούσαν" εναντίον τους με δολοφονικές επιθέσεις. Εκτόξευαν τεραστίων διαστάσεων κοτρόνες σε άτομα που κατά κύριο λόγο δε φορούσαν κράνη θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο κίνδυνο της ζωή τους. Ευτυχώς οι τεραστίων διαστάσεων κοτρόνες (δεν υπερβάλλω) προκάλεσαν μόνο επιφανειακά τραύματα στο κεφάλι ενός διαδηλωτή. Δε θέλω να φανταστώ τι θα γινόταν αν τον χτυπούσα λίγο πιο δίπλα στον αυχένα.

Στα εντός του Πολυτεχνείου μεταξύ άλλων χειροβομβίδων τα ΜΑΤ έκαναν επίσης δολοφονική χρήση χειροβομβίδας καπνού στρατιωτικού τύπου, ρίχνοντας την από ύψος μέσα σε συνωστισμένο πλήθος. Η χειροβομβίδα αυτή έβγαζε δυνατή φλόγα και από τύχη γλίτωσε το βαρύ έγκαυμα άνθρωπος πάνω στον οποίο σκάλωσε η χειροβομβίδα.
Κάνοντας μια μικρή έρευνα βρήκα πως η συγκεκριμένη χειροβομβίδα (Military style maximum smoke CM) χρησιμοποιείτε για "πλήγμα στόχων". Η ίδια η κατασκευάστρια εταιρία μεταξύ άλλων αναφέρει πως η συγκεκριμένη χειροβομβίδα μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο.

Υ.Γ.1 Το βίντεο με τις προκλήσεις των μπάτσων είναι σε χάλια μορφή. Έχει φθαρεί το mini dvd. Θα ανέβει σε καλύτερη ποιότητα εν καιρό. Αν περισσεύει σε κάποιον κάποια κάμερα με σκληρό δίσκο, ευπρόσδεκτη.

Υ.Γ.2 Δεν ξέρω αν "λειτούργησε" το άρθρο "Μια ιστορία κάμερας και μια ιστορία καμεροφοβίας" πάντως την γλίτωσα με ένα μικρο-διαπληκτισμό με σύντροφο. Σε άλλη περίπτωση εξήγησα ποιος είμαι και που γράφω και όλα ΟΚ (μπορεί αντί για τσαμπουκάδες να γίνετε πάντοτε αυτό; Ε φφφφφανταστικοί σύντρρροφοι;

Υ.Γ.3 Η κυβέρνηση ανήμπορη μπροστά σε έναν ακόμα Δεκέμβρη;

10 σχόλια:

  1. Για τις κάμερες έχεις δίκιο giant. Να σου πω δεν κολλάς κάποιο αυτοκόλλητο ή κάτι παρεμφερές που να είναι σήμα κατατεθέν ; :P

    Α καλά αυτοί σε λίγο θα ρίξουν και κανονική χειροβομβίδα..έχουν ξεφύγει τελείως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι θέμα και μάλιστα μεγάλο, 5 φορές ήθελα να κατέβω με κάμερα και 5 φορές την άφησα. Είναι θέμα εμπιστοσύνης όπως μου εξήγησαν. Διακριτικά??? Μάλλον άκυρο, πρώτοι οι μπάτσοι θα θέλουν την κάμερα. Sus scrofa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υποθέτω ότι σε όλων των ειδών τα όπλα το γράφει αυτό (ότι μπορεί να σκοτώσει άνθρωπο). Και τα δακρυγόνα το ίδιο δολοφονικά είναι (πόσο μάλλον σε κλειστό χώρο). Άνετα μπορείς να πάθεις ασφυξία, όπως και έχει συμβεί στην ελλάδα. Δεν είναι ότι τώρα μας ρίχνουν με πιο επικίνδυνα για τη ζωή. Πάντα το έκαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δηλαδη ρε παιδια τι να πετανε οι μπατσοι???γαρυφαλα???ημαρτον με τις δολοφονικες επιθεσεις των μπατσων ενω οι δικες μας ειναι φιλειρηνικες (?!)...τελοσπαντων...α! ολα τα καπνογονοειδη και κροτολαμψερα ειναι στρατιωτικο υλικο...τι να ειναι δηλαδη??? υλικο απο νοσοκομεια??? δεν εχει παει κανενας φανταρος να τα δει? ενταξει ειναι μαλακες οι μπατσοι αλλα μη τους μοιασουμε ομως και στο i.q.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλημέρα αδερφέ!
    ξημέρωσε σήμερα μια νέα εβδομάδα και γαμώ....όλα πάνε κατα διαόλου και έχουμε την αίσθηση ότι απειροελάχιστοι έχουν καταλάβει τί παίζει...να είσαι πάντα γερός και δυνατός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από την Τετάρτη κατάληψη του κέντρου της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων

    Από την ώρα της πορείας στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις με αφορμή την πανελλαδική απεργία, να καταλάβουμε τις πόλεις. Να μην φύγει κανείς μέχρι να πάρουν πίσω τα μέτρα. Καθιστική διαμαρτυρία, ειρηνική που θα κλείσει το κέντρο των πόλεων για όσο χρειαστεί. Να μετατρέψουμε με το έτσι θέλω την απεργία σε διαρκείας και να μην κουνηθούμε αν δεν νικήσουμε! Στην Αθήνα να ξεκινήσουμε αποκλείοντας τη Βουλή, την Ομόνοια και τους σταθμούς του ΜΕΤΡΟ στο κέντρο.

    Οι μπλόγκερς προσππάθησαν να "πουν" κάτι πριν από καιρό και τώρα πρέπει με την κίνησή τους να "φωνάξουν" δυνατά...


    Υπάρχει ομάδα στο φατσοβιβλίο. Προωθήστε το σε όσους νομίζετε, ανεβάστε το στα μπλογκς που διαβάζετε, στους δικούς σας χώρους. Μέσα σε τρεις μέρες πρέπει να το έχουν μάθει όλοι, σε όλη την Ελλάδα. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Ας αρχίσουμε από κάπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμένα με ρώτησες για να τραβήξεις τα μούτρα μου κύριε ΜΑΛΑΚΑ;
    Το έχω διαβάσει το αρθράκι που λες, αλλά αυτό δεν σου δίνει αυτομάτως το δικαίωμα να δεινεις πρόσωπα "συντρόφων" στο ίντερνετ και ειδικοτερα στο γιουτούμπ.

    Επίσης ξέρω πόσο χρήσιμο είναι να παίζουν κάμερες από διαδηλωτές για να υπάρχουν αποδειξεις σε περιπτώσεις πλαστών κατηγορητηρίων και αστυνομικής βιας.

    Αλλα εμένα μου φαίνεται εντελώς άχρηστο να βλέπω 5-10 λεπτα ποιοί ήταν σε κάθε μπλοκ, και να παρελαύνουν μπροστα από την οθόνη γνωστές, άγνωστες και συντροφικές φάτσες.

    Όποιος θέλει να δει τι γίνεται στην πορεία πάει στην πορεία!

    Άθελά σου γίνεσαι ρουφιάνος. Και μαλλον αυτο το ρουφιανιλίκι πάει μαζι με την πρεμούρα για το δημοσιογραφιλίκι που σε τρώει.
    Λοιπόν πρόσεξε καλά όμως γιατι δεν απαλασσεσαι λόγω βλακείας και στην επόμενη πορεία και την καμερα θα σου σπάσουν και τις ψιλές θα φας από τους φανταστικους συντροφους.


    άντε με τον κάθε κάθε εγωπαθή βλαμμένο

    υ.γ. και με μένα δεν έχεις διαπληκτιστεί ακόμα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ((( cokin))))) vasika o filos pou dn fenete sto videaki_ exei dikeo__ gia mena.,.. an kai htan ligw,,,, vari afto pou egine me tous an8ropous.

    dolofoni einai h mpatsi kai oxi emis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ((paralish)) OLOI OI MPATSOI 8ELOUN KREMASMAAAAAAA!!!
    KAFTE TOUS MPATSOUSSSSS!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή