Σελίδες

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2007

Ζαπατίστας - Άλλη Καμπάνια (La otra campana)



Download torrent @ http://www.black-tracker.gr/details.php?id=63

Τον Ιούνιο του 2005 οι ζαπατίστας πήραν μια νέα πολιτική πρωτοβουλία έτσι όπως περιγράφεται στην Έκτη Διακήρυξη της Ζούγκλας Λακαντόνα που είχε σαν επιστέγασμα την "Άλλη Καμπάνια" (La otra campana).

Έξι συναντήσεις έγιναν στα εξεγερμένα ζαπατίστικα εδάφη τον Αύγουστο και το Σεπτέμβρη. Τρεις πρώτες στα χωριά Σαν Ραφαέλ (5-7 Αυγούστου), Χαβιέρ Ερνάντες (12-14 Αυγούστου) και στην κοινότητα Ντολόρες Ιδάλγο (19-21 Αυγούστου) με τη συμμετοχή πολιτικών και κοινωνικών οργανώσεων της αριστεράς, ιθαγενικών ομάδων και οργανώσεων, συλλογικοτήτων, καλλιτεχνών και ΜΚΟ, αλλά και απλών ανθρώπων. Οι επόμενες τρεις πραγματοποιήθηκαν στις κοινότητες Χουάν Ντιέγο (26-28 Αυγούστου), Ντολόρες Ιδάλγο (2-4 Σεπτέμβρη) και Χαβιέρ Ερνάντες (9-11 Σεπτέμβρη).

Οι έξι αυτές συναντήσεις κατέληξαν στην Πρώτη Γενική Συνέλευση για την Άλλη Καμπάνια στην ζαπατίστικη κοινότητα Λα Γκαρούτσα της Τσιάπας στις 16-18 Σεπτέμβρη. Εκεί συζητήθηκαν έξι θέματα έτσι όπως αυτά τέθηκαν από τις προηγούμενες συναντήσεις και ο Subcomadante Marcos μιλώντας σαν εκπρόσωπος του EZLN τόνισε ότι η μορφή της Άλλης Καμπάνιας πρέπει να αποφασιστεί από αυτούς που την αναλαμβάνουν. "Δεν θέλουμε να συμβεί στην Άλλη Καμπάνια αυτό που συνέβη στα κόμματα. Εδώ αποφασίζουν όλοι." Πρότεινε ακόμα, η επόμενη φάση της Άλλης Καμπάνιας να ξεκινήσει με μια έξοδο σε ολόκληρο το Μεξικό. Την αρχή θα την κάνει ο ίδιος σαν εκπρόσωπος του EZLN. Ακόμα, τα ανεξάρτητα εναλλακτικά μέσα που συμμετείχαν σ΄ αυτήν την ολομέλεια πρότειναν να δημιουργηθεί ένα έθνικό δίκτυο ανεξάρτητων μέσων. Σ΄ αυτή τη Γενική Συνέλευση συμμετείχαν 91 κοινωνικές οργανώσεις, 36 πολιτικές οργανώσεις, 129 ομάδες, συλλογικότητες, ΜΚΟ, 26 ιθαγενικές οργανώσεις και 196 άτομα.

To ντοκιμαντέρ που θα βρείτε εδώ αποτελείται από, υποτιτλισμένα στα ελληνικά, βίντεο από την Αλλη Καμπάνια που ξεκίνησαν οι Ζαπατίστας σε όλο το Μεξικό, τον Γενάρη του 2006.

Γλώσσα: Ισπανικά. ελληνικοί υπότιτλοι

Ανεξάρτητη παραγωγή - Υποτιτλισμός: indymedia Athens
Διάρκεια: 91 λεπτά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου