Σελίδες

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007

Poniroupolis - Η ονειρούπολη των πονηρών..





Κάθε χρόνο τις μέρες των Χριστουγέννων δημιουργείτε η «ονειρούπολη» στην πλατεία της Δράμας. Δημιουργείτε το σπίτι του «Αϊ Βασίλη», μερικά μηχανοκίνητα παιχνίδια, και τριγύρω σπιτάκια όπου έμποροι πουλάνε την πραμάτεια τους. Το αν είναι αυτό καλό η κακό να ξοδεύονται τόσα χρήματα κάθε χρόνο για ένα πανηγύρακι, την στιγμή που στην πόλη υπάρχουν συσσίτια για τους φτωχούς, και το αν έπρεπε πρώτα ο δήμος να μεριμνήσει γι αυτούς τους ανθρώπους είναι άλλο θέμα..

Το θέμα είναι ότι φέτος έγινε εισβολή της ονειρούπολης στον Δημοτικό Κήπο! Ο κήπος αποτελεί ένα πνεύμονα πρασίνου μέσα στην πόλη! Κατά την άποψη μου δε θα ήταν κακό λίγες μέρες του χρόνου να τοποθετούνται ξύλινα σπιτάκια σε κάποια σημεία του κήπου, και να αφαιρούνται μετά το τέλος της γιορτής, όπως παρόμοια γίνεται με την ανθοκομική έκθεση. Φέτος η παρέμβαση ήταν σημαντική! Τα παπάκια που ταΐσαμε γενιές και γενιές με τόνους γαριδάκια απομακρύνθηκαν (από τον δήμο) εδώ και κανένα μήνα από τον κήπο. Το ίδιο και τα περιστέρια! Η φωλιά τους αντικαταστάθηκε από έναν τεράστιο Άγιο Βασίλη, ενώ κάποιοι ισχυρίζονται πως πλέον δεν τα ταΐζουν και καταλήγουν πολτοποιημένα στην μέση του δρόμου.

Έριξαν μπετά μέσα στον κήπο! Στα ξύλινα σπιτάκια δημιουργήθηκαν τσιμεντένιες βάσεις, και αν κρίνω σωστά (που ελπίζω να κρίνω λάθος) ο δήμος δεν προτίθεται να ξηλώσει μετά τη γιορτή καθότι πάνω στο τσιμέντο έπεσαν πλάκες (οι παραδοσιακές νησιώτικες), που χρησιμοποιούνται σε μόνιμες κατασκευές γιατί αντέχουν στο χρόνο.

Η αντίδραση και η αηδία πολλών κατοίκων αρχίζει σιγά σιγά να εκδηλώνεται.. Ευτυχώς δεν θαμπωνόμαστε όλοι απο την δημοσιότητα που θα πάρει η πόλη μας από την επερχόμενη χαζοεκπομπή του Αρναούτογλου στην πΟνειρούπολη. Είδη έχει δημιουργηθεί η μουσικοκοινωνική ομάδα "Εθελοντές για το ξήλωμα τσιμέντων από Κήπους" που χθες κυκλοφόρησε το τραγούδι της πονηρούπολης «Έλα απόψε στου Θωμά». Ακόμη και κομματικά ήρθε η παρέμβαση από την γραμματεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Που έθεσε κάποιες ερωτήσεις στη δημοτική αρχή και στις δημοτικές παρατάξεις.





Έπεται συνέχεια... Πονηρούληδες..


Όχι μπετά στον κήπο μας!


Ο κήπος ανήκει στις πάπιες και στα περιστέρια του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου