Σελίδες

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2008

Συνηθισμένο προφίλ Ελληναρά στο Internet (και όχι μόνο). (Αντιφάσεις και όχι μόνο)

Βρίζει τους Τούρκους που επιτέθηκαν στην Ελλάδα πριν 1 αιώνα +, και δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους Γερμανούς που επιτέθηκαν πολύ πιο πρόσφατα (επειδή αφήνουν φράγκα στην Ελλάδα), ούτε τους Ιταλούς, και συνήθως ούτε τους Βούλγαρους (επειδή είναι ωραίες οι Βουλγάρες ή επειδή είναι χριστιανοί και δεν έχει πέσει προπαγάνδα απο την εκκλησία).

Βρίζει τους κουκουλοφόρους ενώ ταυτόχρονα μιλάει πίσω από την ανωνυμία του ίντερνετ (κάτι σαν κουκούλα δηλαδή).

Υπερηφανεύεται για την Ελληνική Γλώσσα και γράφει με Greeklish.

Μάχεται για την ονομασία της FYROM ενώ έχει πει τουλάχιστον μια φορά τους μακεδόνες Βούλγαρους.

Δε θέλει να υπάρχουν κανάλια, σχολεία, εφημερίδες μεταναστών στην Ελλάδα, και χαίρεται για παρόμοιες κινήσεις Ελλήνων μεταναστών στην Γερμανία, την Αμερική κλπ.

(Με την ευκαιρία δημοσιεύω και το "Ελληνόβλαχε μαλάκα" των "Minerva"



Δεν θέλει τους μετανάστες στην Ελλάδα ενώ πιθανότατα έχει κάποιον συγγενή που δούλεψε στη Γερμανία.

Θέλει να φύγουν όλοι οι μετανάστες από την Ελλάδα την ώρα που υπάρχουν 10.000.000 Έλληνες στο εξωτερικό.

Θέλει να φύγουν οι Τούρκοι από την Κύπρο, και δε σκέπτεται πως με αυτή τι λογική θα έπρεπε να φύγουν Έλληνες (και πολύ άλλοι) από την Αμερική και να μείνουν εκεί μόνον οι Ινδιάνοι.

Είναι κατά του κομμουνισμού και αγοράζει κινέζικα προϊόντα.

Βρίζει την Τουρκία ενώ στο σπίτι του κατά 70% έχει τούρκικα έπιπλα.

Συμπαθεί τους πόντιους και ταυτόχρονα λέει Ρωσσοπόντιους ή Ρώσσους τους πόντιους που ήρθαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Είναι θυμωμένος για την γενοκτονία των ποντίων, και ταυτόχρονα υπερήφανος για το ότι είναι ομοεθνής με τον Μέγα Αλέξανδρο.

Λατρεύει την Αρχαία Ελλάδα και ταυτόχρονα το Βυζάντιο.

Βρίζει τους εβραίους για την κατάντια του ελληνισμού, τι στιγμή που είναι χριστιανός.

Βρίζει τους αλλόθρησκους και είναι περήφανος για την ιστορία των Δωδεκαθεϊστών Ελλήνων.

Είδε το "300 Spartans" και από τότε περηφανεύεται για τους 300 του Λεωνίδα.

Παραθέτω και το εγχειρίδιο του καλού φασίστα από τον αξιότιμο Dr Flatza.


(Αυτό το topic θα συνεχίσει να επεκτείνεται)

6 σχόλια:

  1. Nα συμπληρώσω...

    Βρίζει τους "Αλβανούς" που πέρνουν λιγότερο μεροκάματο απο τους έλληνες και κατα συνέπεια τους τρώνε την δουλειά, αλλά "Αλβανούς" που είναι πιο φτηνοί πέρνει να του καμια οικοδομική, αγροτική κτλ δουλειά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γίγαντα συντρόφι,

    παρατηρώ πως στα σχόλια σου περί βυζαντίου και εβραϊσμού κλπ υπάρχει μια απορριπτικότητα προς το χριστιανισμό, που λογικά προέρχεται από την απόρριψη της κρατικής θρησκείας ως μέσο καταπίεσης και συμμόρφωσης.

    Προσωπικά,ανήκω και στον αντιεξουσιαστικό χώρο και εκφράζομαι πνευματικά(όχι θρησκεύομαι,άλλο θρησκεία,άλλο πνεύμα) από την ορθόδοξη διδασκαλία το βρίσκω αρκετά ρατσιστικό.

    Ειμαστε αρκετοί αναρχικοί που ακολουοθούμε και την ορθόδοξοη πνευματικότητα(όπως οφείλει να κάνει κάθε ειλικρινλης ορθόδοξος άλλωστε) και πιστεύω είναι απαράδεκτο να μπαίνουμε στο ίδιο τσουβάλι με τα ανελεύθερα θύματα της νευροβιολογικής ασθένειας που ονομάζουμες θρησκεία. Κάποιο λόγο θα έχουμε βρει,δεν είναι απαραίτητο να είμαστε γίδια...

    Όντως,ο περισσότερος κόσμος δεν νοεί τη διαφορά(γι'αυτό γίνεται ή θεούσος ή άθεος),αλλά ως αναρχικοί πιστεύω δεν πρέπει να μπαίνουμε σε διαδικασίες ταμπελοποίησης που χρησιμοποιούς "άλλοι" για να έχουμε ελεγμένο και μετρημένο το ιδεολογικό μας μαντρί.

    Ο αναρχικός χώρος θεωρώ πως είναι ένας κάμπος αγριόχορτων κι όχι ένα μποστάνι με συγκεκριμένη ποικιλία λάχανου και συγκεντρώνει πολλών λογιών ανθρώπους με κοινό γνώρισμα το ΣΚΟΠΟ και όχι την -φυλετική/πνευματική/κλπ- προέλευση ή τα τυπικά χαρακτηριστικά.Ειδάλλως, σε τι διαφέρουμε από τους φασίστες ή τους κνιτες που καλλιεργούν το ομογενες μποστανι τους;

    Αν παρανόησα πάω πάσο φίλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεωρώ τον Χριστιανισμό παρακλάδι του Εβραϊσμού, χωρίς να το θέτω ως θετικό η αρνητικό στοιχείο.

    Επίσης είμαι της άποψης πως ο Ελληνικός πολιτισμός πέθανε με την έλευση της Βυζαντινής αυτοκρατορίας που επέβαλε την αλλαγή του θρησκεύματος και ουσιαστικά απαγόρευσε τον διαφωτισμό, γι αυτό είμαι τόσο αρνητικός με την Βυζαντινή αυτοκρατορία.

    Δεν έχω πρόβλημα ακόμη και με τους πατριώτες (με την αγνή έννοια και όχι την έννοια του εθνικισμού) αναρχικούς. Δε θεωρώ πως αυτοί είναι οι εχθροί μου. Το ίδιο ισχύει και για τους θρησκευόμενους.

    Δε μπορώ να κατανοήσω το "ορθόδοξη πνευματικότητα". Μήπως εννοείς ορθόδοξη ηθική;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κοίταξε, διαφέρει στο ότι η θρησκεία οδηγεί στην ηθική, ενώ η πνευματικότητα(μια πνευματική οδός πες)οδηγεί σε θεραπεία.

    Εχει πολλές προεκτάσεις το θέμα, σου παραθέτω ένα σχετικό κείμενο

    http://www.mycorner.gr/public/forum/posts/page_last/id_1386/

    το οποίο περιγράφει τη διαφορά πιο επισταμένα.
    --λέγεται "η νευροβιολογική νόσος της θρηκείας" ιωαν. ρωμανιδη--

    Η ορθόδοξη πνευματικότητα δε σχετίζεται με καποια ηθική, γιατί ο σκοπός της δεν είναι να διαμορφώσει συμπεριφορές και να επηρεασει το κοινωνικο/πολιτικό γιγνεσθαι, αλλά να θεραπεύσει κάποιες νόσους ψυχικές -και κατά προέκτσαη ψυχολογικές- του ανθρώπου.

    Απλά, σου έκανα αυτό το διαχωρισμό στο προηγούμενο μνμ, γιατί ο θρησκευόμενος είναι θύμα,όπως ακριβώς περιγράφουν οι θεωρητικοί-μεταξύ άλλων ο Μπακούνιν νομίζω-μιας διπλής εξουσίας:της εκκλησιαστικής και της κρατικής.

    Κι αυτό γιατί η θρησκεία ασχολείται με την απειλή, τις ενοχές, τη χειραγώγηση και τα πολιτικά, ενώ η ορθοδοξη θεώρηση/πνευματικότητα απλά ασχολείται με το να γιατρεψει τον άνθρωπο, όχι να τον χειραγωγήσει και να τον στρατεύσει σε κάτι.
    Πχ ρίξε μια ματιά εδώ:
    http://istologio.org/?p=110
    --ορθόδοξος αντιεθνικισμός--

    Καθολικισμός-προτεσταντισμός-ισλαμ-εβραϊσμός δε θα μπορούσαν ποτέ να εκφράσουν κάτι τέτοιο γιατί είναι κοσμικές εξουσιαστικές δομές σφιχτά συνδεδεμένες με την κρατική εξουσία που τις προστατεύει(γι'αυτό και θεώρησα αρνητική τη συσχέτιση βυζ-ορθ-με εβραϊσμό).Οχι πως αυτό που βλεπουμε γυρω μας είναι ουσιώδης ορθοδοξία, θρησκεία του κερατά είναι,αλλά υπάρχουν αρκετοί ειλικρινείς ορθόδοξοι που το κρατάνε και είναι ουσιαστικά αναρχικοί, όπως και οι αναρχικοί είναι επίσης κατ'σουσίαν ορθόδοξοι(λόγω σύμπτωσης ιδεών).

    Αλλά έχει πολλές προεκτάσεις το θέμα αδερφέ, τεσπα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή