Σελίδες

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

Προκλήσεις των μπάτσων το βράδυ της Δευτέρας



Οι προκλήσεις των μπάτσων και η άποψη μου..


Φωτογραφίες γύρω απο την Ομόνοια. 9-12-2008 (Περίπου 8:00 π.μ.)

5 σχόλια:

  1. Αλήθεια ρε συ GiaNt οι Έλληνες "αναρχικοι" ξέρουν τι πραγματικά είναι ο αναρχισμός? Γιατί πραγματικά εσείες οι ίδιοι είστε αυτοί που δίνεται το δικαίωμα στα μμε να προβάλουν αυτήν την εικόνα. Αν εσείς οι ίδοι δεν καταδικάσετε τις καταστροφές σε περιουσίες απλών πολιτών και δεν αποβάλλετε(ή δεν αφωμιώνετε/πολιτικοποιείτε) τους βάνδαλους hooligans από το χώρο αλλά αφήνετε να "χουλιγκανοποιούν" εσας τότε μην περιμένετε το αναρχικό κίνημα να καταφέρει κάτι παραπάνω. Ο χειρότερος εχθρός σας είναι ο εαυτός σας. Πρέπει να καταλάβετε ότι ο καπιταλισμός και η αστική δημοκρατία δεν πέφτει ούτε με 2 ούτε με 10 χιλιάδες άτομα αλλά απο την πλειοψηφία της κοινωνίας την οποία εσείς ή δεν προσεγγίζετε ή ακόμα χειρότερα απορρίπτετε και τρομοκρατείτε με αυτές τις ενέργειες. Προχωρόντας και κάπως περισσότερο την σκέψη μου φτάνω και στις καταστροφές τραπεζών, μεγάλων καταστημάτων, δημοκσίων κτηρίων κτλ. Σίγουρα τέτοιες ενέργειες ειδικά μετά από ένα τέτοιο συμβάν δικαιολογούνται και διαφέρουν σίγουρα από τις προηγούμενες καθώς αποκτούν και συμβολικό χαρακτήρα. Αν όμως τις δούμε ψύχραιμα και με βάση τι λογική είναι τελίως αναποτελεσματικές και φέρνουν το αντίθετο από το επιθιμητό αποτέλεσμα. Γιατί σε ποιον θα καταλήξουν όλες αυτές οι ζημιές έμμεσα ή άμμεσα στην τελική μέσα από την φορολογια, τα επιτόκια και την καθμερινή εκμετάλευση της δουλείας? Σε όλους εμας... Ακόμα και ο συμβολικός χαρακτήρας αυτών των ενεργειών δεν έχει πια νόημα καθώς υποτίθεται ότι θέλει να δείξει στην κοινωνία ότι δεν πρέπει να φοβάται την καταστολή και ότι όλα μπορούν να καταριφτούν. Το πρόβλημα όμως δεν βρίσκεται εκεί. Δεν νομίζω ότι ο καθε άνθρωπος δεν βγαίνει να σπάσει τα μούτρα του αφεντικού του, την τράπεζα κτλ επειδή φοβάται τις συνέπειες, αλλά επειδή θεωρεί όλους αυτούς του θεσμούς ή "καλούς"(θέλω να πιστεύω σε μικρό ποσοστό) ή αναγκαίους για να λειτουργήσει η κοινωνία αφού δεν βλέπει άλλο δρόμο εκτός από τον καπιταλισμό. Εκεί λοιπόν πρέπει να επέμβει ο αναρχικός και ο καθε ελεύθερος άνθρωπος και να καταρίψει αυτόν τον μύθο αλλά αντι αυτού τον διαιωνιζετε και τον ενδυναμώνετε άθελα σας.
    Με τον θάνατο του Αλέξη σας δώθηκε η ευκαιρία να το κάνετε καθώς η πλειοψηφία του κόσμου ήταν μαζί σας και ίσως ξημερωνε μία καλύτερη μέρα για όλους μας αν χειριζόσασταν σωστά την κατάσταση αλλά ίσως και πάλι να πετύχατε το αντίθετο...Ελπίζω να σας δωθεί η ευκαιρία να επανορθώσετε γιατί η κοινωνία πραγματικά σας χρειάζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. GIANT να καλεσουν τα μπλογκ κ αλλοι σε γενικη απεργια; πως σου φαινετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Epaisa tuxaia panw sto blog sou ti kuriaki.. kai to parakolouthw apo tote..ithela na sou grapsw kati, i proigoumeni anartisi mallon me prolave giati kati tetoio skeftomoun me ta gegonota twn teleutaiwn imerwn!!
    H eikona tou anarxikou, koukouloforou katastrofea profanos einai adiki. Distixos i amatheia i mallon i agnoia einai kathoristiki!
    K egw i idia de gnwrizw alla paratirontas..prospathontas apo oles tis pleures..ta gegonota, tis diaforetikes optikes twn dektwn tous, diapistwnw oti o kathenas nomizei oti kaleite na parei thesi eite uper "tou katastrefw ta panta, anekselekta kai auto einai diamartiria kai tasomai uper twn anarxikwn" eite epeidei eimai euaisthitos politis kai sevomai ti periousia tou allou paw me to meros tis "katastolis", afou einai o monos tropos na prostatepsw kai ti diki mou periousia! Den einai adiko omws auto?katarxin einai ligo kai epifaniako alla egw kirios auto akouw, sunepws den mporw na arneithw oti den einai k pragmatiko!Gia auto pisteuw oti prepei na parete thesi. Thewrw oti exete to logo kai epeidi einai dunatoteros apo ta opla, kai idiaitera se mia tetoia stigmi pou o kosmos thelei na akousei kati, na katalavei kati parapanw, einai sigoura pio dekteikos auti ti stigmi pou ksevoleutike.
    Giati de to kanete?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όπως βλέπεις φίλε μου παίρνω όσο μπορώ θέση..
    Το αναρχικό κίνημα δεν έχει κομματική γραμμή, εκπροσώπους κλπ.. Κάθε δήλωση εκφράζει μόνο αυτόν που την εκφέρει ή την ομάδα που έκανε συνέλευση και έβγαλε ανακοίνωση...

    Δεν μπορείς γενικότερα να κατηγορείς ένα κίνημα για τις πράξεις ορισμένων.. Εκεί είναι το θέμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι αλλά GiaNt μπορείτε σίγουρα να οργανωθείτε και να καταδικάσετε αυτές τις πράξεις. Οι περισσότεροι μπερδεύουν την αυτοοργάνωση με αυτονομία και αμεσοδημοκρατικές αποφάσεις με την ύπαρξε κεντρικής εξουσίας. Αυτό είναι τελίως λάθος. Η οργάνωση δεν είναι αντίθετη με την ιδεολογία του αναρχισμού. Αντίθετα είναι απαραίτητη. Το βασικό σας όπλο σας όπως είπε και ο tsofli θα πρέπει να είναι η άμεση και σωστή αντιπληροφόρηση και όχι οι μολότοφ. Καταλαβαίνω ότι κάτι τέτοιο απαιτεί μεγάλη προσπάθεια λόγω των καθεστωτικών μμε αλλά είναι ένα απαραίτητο και επιτακτικό βήμα για να προχωρήσει το κίνημα. Αλλιώς μια ζωή θα παραμείνετε οι κουκουλοφόροι και οι γνωστοί-άγνωστοι...Και είναι κρίμα όχι μόνο για εσάς αλλά και πολύ για την κοινωνία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή