Σελίδες

Σάββατο 11 Αυγούστου 2007

Θέτω ένα θέμα προς συζήτηση....

Βάση προτύπων του αναρχισμού στην Ισπανία σήμερα θα μπορούμε να υλοποιήσουμε μια αναρχική κοινωνία. Λόγω της ανάπτυξης της τεχνολογίας προκύπτουν νέες καταστάσεις, νέα προβλήματα τα οποία δε μπορώ να σκεφτώ το πως μπορούν να επιλυθούν...

Περιμένω απαντήσεις από άτομα με όρεξη για συζήτηση, και άγνοια για την ύπαρξη του θέματος από άτομα με όρεξη για κράξιμο.

Υποθετικά γίνεται μια εξέγερση, και ο ελλαδικός χώρος σπάει σε κολεκτίβες.

1) Όσο αφορά την οδική ασφάλεια.

Στην Ισπανία αν όχι καθόλου, τότε υπήρχαν ελάχιστα μη κρατικά αυτοκίνητα. Στην Ελλάδα πλέον οι περισσότεροι έχουν ένα αυτοκίνητο. Το ότι η χρήση ζώνης ασφαλείας, κράνους κλπ θα είναι προσωπική επιλογή του καθενός πιστεύω πως είναι αυτονόητο. Όμως ορισμένες συμπεριφορές που συνήθως είναι δεδομένες για έλληνες οδηγούς θα μπορούσαν να είναι το λιγότερο ενοχλητικές, και το περισσότερο θανατηφόρες για ανθρώπους πλην του οδηγού.

Τι θα ήταν αυτό που θα μπορούσε να κάνει τους οδηγούς να μην οδηγούν επικίνδυνα; Τι θα ήταν αυτό που θα μπορούσε να κάνει τα ποζέρια να μην ρυπαίνουν τον ήχο με εξατμίσεις που προκαλούν θόρυβο 10000DB;

2) Υπάρχουν 3 είδη ανθρώπου που ενώ μπορεί δεν εργάζεται:

α) Αυτός που κάθετε κάτω από μια συκιά και περιμένει να πέσει κανένα σύκο να φάει,

β) αυτός που θα διατάξει να μαζέψουν τα σύκα για να φάει διότι την συκιά την φύτεψε πριν 40 χρόνια ο μπαμπάς του

γ) και αυτός που θυμώνει στην ιδέα να συλλέξει τα σύκα που θα τα φάνε οι τεμπέληδες της δεύτερης κατηγορίας και αρνείται να μπει στον κόπο.

Χάρη της κοινοκτημοσύνης οι β) θα πάψουν να είναι τεμπέληδες και θα εργαστούν ή θα καταλήξουν σαν τους α) και οι γ) θα εργαστούν με χαρά γιατί γνωρίζουν πως θα δουλέψουν τόσο για τον εαυτό τους όσο και για τους υπόλοιπους.

Τι γίνεται με τους α); Στην Ισπανία το διάστημα ύπαρξης αναρχισμού ήταν μικρό και έτσι απ όσο γνωρίζουμε δεν υπήρχαν άνθρωποι της α) κατηγορίας. Η λογική λέει πως θα δημιουργηθούν, όπως και γνωρίζω πως έγινε σε ορισμένες κομμουνιστικές περιοχές και η κυβέρνηση ξαναμοίρασε την γη.

3) Τι γίνεται με τους διαδικτυακούς βάνδαλους, αφού δε θα υπάρχει δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος; Σίγουρα θα βρεθούν άνθρωποι που θα εξαπατήσουν διαδικτυακά, είτε για να κλέψουν κωδικούς χρηστών, είτε για να γελάσουν πασάροντας ιούς κλπ κλπ

Το θέμα το δημοσίευσα στο indymedia. Παρακαλώ αφήστε τα σχόλια σας εδώ

1 σχόλιο: