Σελίδες

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Θάνατος 23χρονου Graffitά τα ξημερώματα του Σαββάτου..


Τα ξημερώματα του Σαββάτου, μια παρέα καμιά 10αριά ατόμων πήγε στο σταθμό των Άνω Πατησίων στην Αθήνα, για να κάνει Graffiti. Έγινε όμως αντιληπτή από τις κάμερες «ασφαλείας» και προσπάθησε να διαφύγει όταν την κυνήγησαν οι φύλακες. Εκεί όμως σύμφωνα με τα καθεστωτικά μέσα γλίστρησε ένας 23χρονος και έπεσε στις ράγες όπου πέθανε από ηλεκτροπληξία. Ανασύρθηκε από την παρέα του, όπου αργότερα εγκατέλειψε την σορό του και τηλεφώνησε σε ασθενοφόρο.

Αν και μαθεύτηκε λίγο πολύ το tag και το crew του παιδιού, σεβόμενος τους κοντινούς του ανθρώπους που όπως δείχνουν τα πράγματα δε θέλει να μαθευτεί, δε θα δώσω κάποιο παραπάνω στοιχείο. Σε ότι αφορά ορισμένους ανεγκέφαλους που δημοσιοποιούν στοιχεία και άλλους που κατακρίνουν την παρέα επειδή εγκατέλειψε την σορό του παιδιού, δεν έχω παρά να εκφράσω την αηδία μου. Το παιδί ήταν είδη νεκρό και τα παιδιά βρισκόντουσαν σε νομικό κίνδυνο. Δε μπορείτε ούτε να βρεθείτε στην ψυχολογική τους κατάσταση, για να τους καταλογίζετε ευθύνες ΜΗ ρομαντισμού στην υπόθεση. Τι ωραία που είναι να κρίνετε εκ τους ασφαλούς ε;

Σε ότι αφορά το γεγονός, βγήκε η βρώμα πως κάποιος απο τον ΗΣΑΠ ξεστόμισε το εξής αισχρό, απάνθρωπο, αηδιαστικό:
"Χρειαζότανε να γίνει αυτό για να σταματήσουν".

Μου γεννούνται λοιπόν κάποια ερωτήματα:
1) Πόσο εξοντωτικές ποινές προβλέπονται για να οδηγηθεί η παρέα σε αυτή την κατάσταση;
2) Για ποιο λόγο ήταν ηλεκτροδοτημένες οι γραμμές 4 η ώρα τα ξημερώματα;
3) Μήπως οι γραμμές ηλεκτροδοτήθηκαν επίτηδες; (και δεν είμαι καθόλου ακραίος αφού κυκλοφορεί η φήμη πως ειπώθηκε η φράση "Χρειαζότανε να γίνει για να σταματήσουν").
4) Αν για κάποιο λειτουργικό λόγο οι γραμμές ήταν ηλεκτροδοτημένες, για ποιο λόγο δεν απενεργοποιήθηκε κατευθείαν η ηλεκτροδότηση τους μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία των παιδιών σε αυτές; Η μόστρα των βαγονιών είχε μεγαλύτερη αξία από τις ζωές των παιδιών;


Παλικάρι, Rest In Peace.
Τίποτα δεν τελείωσε.

Update: 16/9/2008
Μίλησα τηλεφωνικά με τον αδερφό του παιδιού και με την άδεια του δημοσιοποιώ τα στοιχεία. Πρόκειται για τον Χάρη Κάλφα απο την Καλαμάτα, με το nickname Barns. Από ότι μου είπε ο αδερφός του δεν τους κυνήγησαν οι securitάδες, πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με τα όσα ανέφεραν τα καθεστωτικά μέσα και θέτει άλλα ερωτήματα, δηλαδή πως το παιδί βρέθηκε αλλού. Δεν θέλησα να κάνω περισσότερες ερωτήσεις σεβόμενος την κατάσταση που βρίσκεται. Καλό θα ήταν μάλλον να το βουλώσουμε λίγο και να περιμένουμε μια επίσημη ανακοίνωση.

1 σχόλιο:

  1. Οι γράμμες ηλεκτροδοτούνται γτι ακόμη και το βράδυ μετακινούνται συρμοί απο τον ένα στον άλλο σταθμό "αποθήκη" (ξέρω οτι είναι η Ειρήνη , η Αττική και Πειρεας)

    επίσης έχει τύχει να αράζω πολύ αργα κατά 3-4 Ανω πατήσια και να περνάει απο εκεί ένα ειδίκο ανοιχτό βαγόνι με 3 εργάτες μάλλον πρόκειτε για το βαγόνι συντήρησης δυκτίου .
    Τέλος δεν νομίζω οι security να έχουν remote που να κατεβαζουν το ρεύμα απο το δυκτιο του ΗΣΑΠ for fucks sake
    Άρα λογική μου φαίνεται η ηλεκτροδότηση

    Όπως και να χει Rest in Peace :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή