Σελίδες

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008

Πορεία στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Κουίζ: Ποιοι πιστεύετε πως είναι οι ταραξίες-κουκουλοφόροι αντιεξουσιαστές που περιέγραφαν τα κανάλια; Η απάντηση στο τέλος του κειμένου.


Ξεκινώντας θα ήθελα να αναφέρω πως οι δημοσιογράφοι του ΑΝΤ1 που έκαναν ρεπορτάζ για τα γεγονότα της ΔΕΘ είναι μεγάλοι ψευταράδες. Προκειμένου να παρουσιάσουν ένα πλήρες ρεπορτάζ αράδιασαν ένα σορό κοτσάνες.

Να ξεκαθαρίσω πως δε βρισκόμουν σε κάθε σημείο της πορείας και θα αναφέρω τα γεγονότα έτσι ακριβώς όπως τα είδα εγώ μέσα απο το μπλοκ που βρισκόμουν. Προσωπικά συμμετείχα στο μπλοκ της ενέργειας (πολίτες κατά του λιθάνθρακα) στο οποίο συμμετείχε και η αντιεξουσιαστική κίνηση Θεσσαλονίκης.

Η προσυγκέντρωση ξεκίνησε στις 6:00μ.μ. στην Καμάρα με την συμμετοχή περίπου 500-700 ατόμων από όλη την Ελλάδα, είτε αντιεξουσιαστών είτε πολιτών κατά του λιθάνθρακα, στην πορεία έδωσαν το παρόν και κάποιοι σύντροφοι από την Γερμανία που έτυχε να βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη. Κάπου στις 6:45 ξεκίνησαν κάποιες ομιλίες και κατά της 7+ αναχωρήσαμε μόνοι μας απο την Καμάρα για να κάνουμε την πορεία μας.
GreekTube Mirror

Ακούστηκαν συνθήματα κατά της ρύπανσης του περιβάλλοντος, κατά του εξουσιασμού, υπερ της αλληλεγγύης των λαών κ.α. Για την κατάρριψη του στερεότυπου, να αναφέρω κινούμασταν ανάμεσα σε αυτοκίνητα, καταστήματα χωρίς να ενοχλήσουμε κανέναν.

Σε κάποια φάση πλησιάζοντας προς την Δ.Ε.Θ. ακούσαμε ένα κρότο και είδαμε πίσω μας σε αρκετά μεγάλη απόσταση μια ομάδα ανθρώπων που έτρεχε. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιοι ήταν, σε ποιο χώρο άνηκαν κλπ καθώς δεν έφεραν κάποιο πανό κάποια σημαία κλπ. Προφανώς ήταν αυτοί που έκαψαν το A.T.M., κατέστρεψαν περιουσίες μεγαλοεπιχειρήσεων και ήρθαν σε σύγκρουση με την αστυνομία. Πάντως οι αρχηψευταράδες των Μ.Μ.Ε. έβγαλαν το πόρισμα πως ήταν του μπλοκ μας. Την ώρα που βγήκαν τα ΜΑΤ από το στενό για να περικυκλώσουν την ομάδα αυτή επικράτησε μια μικροένταση χωρίς ωστόσο να γίνει κάποια επιθετική κίνηση από την πλευρά μας.
GreekTube Mirror


Όμως όπως ακούστηκε η πετυχημένη ατάκα.. Μπροστά ΚΝΑΤ (κομμουνιστική νεολαία αποκατάστασης τάξεως) πίσω ΜΑΤ.


Κατευθυνόμενοι προς την πύλη της Δ.Ε.Θ. βρήκαμε μπροστά μας το μπλόκ του ΠΑΜΕ (KKE, ΚΝΕ και δε συμμαζεύεται). Στόχος μας από την αρχή της πορείας ήταν να φτάσουμε στην πύλη. Τα υπερ-τσακάλια στην TV είπαν πως επιχειρήσαμε απλώς να περάσουμε μέσα από το Μπλόκ του ΠΑΜΕ και είπαν μάλιστα πως ήμασταν αριστεριστές (ενώ φέραμε μαυροκόκκινες και μαυροπράσινες σημαίες, πανό, και φωνάξαμε συνθήματα κατά της αριστεράς) . Η αλήθεια έχει όμως ως εξής:

Μόλις πλησιάσαμε σε μια μεγάλη απόσταση κάποιος εκπρόσωπος από τους πολίτες ενάντια στο λιθάνθρακα πήγε και ζήτησε όμορφα κι ωραία από τα μέλη της ΠΑΜΕ να ανοίξουν λίγο χώρο από κάποια πλευρά για να περάσει το μπλόκ μας. Όμως οι δημοκρατικοί αυτοί «άνθρωποι» αρνήθηκαν και αντί αυτού προτίμησαν για το πολιτικό τους γόητρο να θέσουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα ανθρώπων και των δυο μπλόκ. Πρόταξαν κάποιους νέους με ρόπαλα κάθετα στο δρόμο. Ήταν μάλιστα τόσο καλά οργανωμένοι για κάτι τέτοιο που μόλις τους πλησιάσαμε οι πίσω τους έδωσαν κράνη να φορέσουν.

Μόλις φτάσαμε στην απόσταση ενός μέτρου ακολούθησε λογομαχία, εκεί ακούστηκαν από την πλευρά μας συνθήματα όπως "Κ.Κ.Ε. το κόμμα σου χαφιέ", "Ούτε ΠΑΜΕ ούτε ΓΕΣΕΕ, στα χέρια σου οι αγώνες αντίσταση Λαέ", "δεξιά κι αριστερά ίδια είναι τ' αφεντικά". Ζητούσαμε να ανοίξουν χώρο για να περάσουμε ενώ αυτοί αρνούνταν και μάλιστα κάποιος υποτιμητικά μας είπε "σιγά μη χαλάσουμε την οργάνωση μας για να περάσετε εσείς". Λόγο στο λόγο σε κάποια στιγμή ήρθαν τα δυο μπλόκ στα χέρια ..ή μάλλον στα παλούκια των σημαιών. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τον ακριβή αριθμό των τραυματιών εξαιτίας της μαλακίας που έδερνε τα μεγάλα κεφάλια των αρχηγών του ΚΚΕ, σίγουρα από την πλευρά μας τραυματίστηκε ελαφρά ένας σύντροφος που του έγιναν κάποια ράμματα στο κεφάλι, και από την πλευρά του μαντριού ακούστηκε από άλλους πως υπήρξαν τρεις, από άλλους πως υπήρξαν δεκατρείς τραυματίες.
GreekTube Mirror

Το ότι δεν είχαμε προθέσεις να έρθουμε σε σύγκρουση με κάποιο μπλόκ το αποδεικνύει το ότι νωρίτερα όταν πέρασε μια ΚΚΕτζίδικη πορεία απο την Καμάρα δεν ενοχλήσαμε κανένα παρα μόνο φωνάξαμε ένα σύνθημα (ούτε ΠΑΜΕ ούτε ΓΕΣΕΕ). Αργότερα βρεθήκαμε πρόσωπο με πρόσωπο με ένα άλλο μπλόκ, απ ότι κατάλαβα του συνδικάτου της Aegean, που κρατούσε μάλιστα μια τεράστια Ελληνική σημαία και προτιμήσαμε να αλλάξουμε πορεία, μπλεχτήκαμε με άλλο μπλόκ αριστερών χωρίς να γίνει το παραμικρό επεισόδιο ενώ αργότερα από μπροστά μας περνούσαν πολλά μπλόκ, ΠΑΣΠ, συνδικάτο της Ολυμπιακής και πολλά άλλα και δε συνέβη απολύτως τίποτα.

Μετά από λίγη ώρα πορευτήκαμε από άλλο δρόμο. Ένα μπλόκ που ήρθε απο πίσω μας, απ ότι κατάλαβα αριστερών, είχε χτυπηθεί απο τα ΜΑΤ με δακρυγώνα, κάποια παιδιά είχαν άσπρα από τα δακρυγώνα πρόσωπα κλπ.. Από ότι κατάλαβα ήταν αυτοί οι "αντιεξουσιαστές που έφαγαν δακρυγώνα" που έλεγαν τα έντιμα κανάλια. Λίγο πιο πάνω σταματήσαμε για να περάσουν κάποια μπλόκ και συνεχίσαμε ήρεμα κι ωραία στην Καμάρα οπου εκεί διαλυθήκαμε.
GreekTube Mirror

Αφ' ότου ξαναλέω διαλύθηκε το μπλόκ τους Αντιεξουσιαστικής Κίνησης το συνδικάτο των πολυαγαπημένων σε όλους αστυνομικών επιχείρησε να διασχίσει τον δρόμο μπροστά από την Καμάρα. Εκεί ήταν συγκεντρωμένη μια ομάδα περίπου υπολογίζω 30 (και όχι 200 όπως είπε ο SKAI) ανθρώπων που επιτέθηκε στην πορεία με πλαστικά μπουκάλια πέτρες και άλλα ζαρζαβατικά. Δεν ήταν οργανωμένη ομάδα και απ' ότι κατάλαβα απο την μαλακία ενός που με κλότσησε και είπε "σταμάτα να γράφεις με την κάμερα μη σου την σπάσω" δεν ήταν όλοι τους αναρχικοί (δε θέλω να κρίνω όλους όσους έκαναν την επίθεση απο την κίνηση ενός ανεγκέφαλου). Εκεί τα στρουμφάκια οπισθοχώρησαν και λίγα δεύτερα αργότερα επιτέθηκαν προς τους παρευρισκόμενους στην καμάρα με εκτοξεύοντας και πλαστικά μπουκάλια ενώ από πίσω τους ερχόταν και μια διμοιρία των ΜΑΤ.

Απ ότι ακούστηκε οι μπάτσοι χτύπησαν κάποια παιδιά που δε συμμετείχαν στην επίθεση και παρέμειναν στην Καμάρα αφότου οι πορείες διαλύθηκαν εκεί. Οι "ταραξίες" αυτοί κατευθύνθηκαν προς τα στενά στη Ροτόντα όπου έστισαν οδόφραγμα. Εγώ στάθηκα στο πλάι όπου είδα μια διμοιρία των ΜΑΤ που τους προκαλούσε καθώς θίχτηκε το γόητρο της Ελληνικής «Αστυνομίας», ένας μάλιστα φώναζε "Έλα εδώ έλα, από πάνω έρχεται διμοιρία". Κάπου εκεί απομακρύνθηκα απο την περιοχή για να μη με πάρει η μπάλα. Εκ των υστέρων έμαθα πως ακολούθησε κυνηγητό με ασφαλίτες στα γύρω στενά.
GreekTube Mirror
Μια άλλη εκδοχή του βίντεο. GreekTube Mirror
Για τα όσα συνέβησαν σε μια εκκλησία (ούτε ξέρω που βρίσκεται) οπού μουτζουρώθηκαν κάποιες εικόνες, το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως κάτι τέτοιο δεν έγινε απο την μεριά του μπλοκ μας. Τα υπερ-τσακάλια στην TV πάντως είπαν πως ήμασταν πάλι εμείς.

Σε γενικές γραμμές τα όσα έγιναν χθες, με έκαναν να καταλάβω πως η αλήθεια απέχει πολύ από τα δελτία ειδήσεων, καθώς και να αναθεωρήσω τις απόψεις μου για το κομματικό μαντρί του ΚΚΕ.

Σε λίγες ώρες ακολουθεί update με βίντεο από την πορεία.


Τα τραγούδια των βίντεο:
Διαρρήκτες - Την επόμενη μέρα
Javaspa - Σε κάθε γωνία (Υπάρχει αστυνομία)

Υ.Γ. Ευχαριστώ τον «Ξένο» που κρατούσε την κάμερα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της πορείας.

Update: 21:58
Ομάδα hacker επιτέθηκε στο site του ΠΑΜΕ! Στο indymedia ανέλαβαν την ευθύνη και παρέθεσαν κάποιο κείμενο.

Update: 22:24
Όταν η μαλακία διαρρέει απο τα κανάλια και καταλήγει στα blogs

Update: 8/9/2008 15:30
Καλά οι ΚΚΕδες δεν έχουν καθόλου τσίπα; Μιλάνε για απρόκλητη επίθεση! Κάποιου όμως του ξέφυγε και πέταξε "Όμως δεν κατάφεραν το στόχο τους", δηλαδή το να προσεγγίσουμε την ΔΕΘ.. Μη σας φάμε και την δημοσιότητα ρε αδερφέ.. Τα κανάλια και οι εφημερίδες δεν πήγαν πίσω. Μίλησαν για βαρβάρους που επιτέθηκαν στην αγνή ΠΑΜΕ και σύνδεσαν όλα τα μπάχαλα με την συγκεκριμένη μάχη (και όχι επίθεση).

Update: 8/9/2008 15:40
Σύντροφοι και θύματα της συκοφάντησης των ΜΜΕ, αν αρχίσουμε να τα στάζουμε στα κανάλια για κάλυψη εκδηλώσεων και προεκλογικούς αγώνες, λέτε να στραφούν και υπερ μας;
Γίνετε λίγο αντικειμενικοί μαζί μας. Γούτσου Γούτσου. Όχι; Αν διαφημιστώ σε εσάς; εεε;

Update: 8/9/2008 22:05
Βγήκε ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις της ΔΕΘ απο την Αντιεξουσιαστική κίνηση.

Update: 10/9/2008 2:24
Προστέθηκαν βίντεο απο την πορεία του μπλόκ της ενέργειας και απο τα μικρομπάχαλα στο τέλος. Sorry για την καθυστέρηση όμως με κυνήγησε άγρια γκαντεμιά. Επίσης προστέθηκαν και τα τραγούδια που αναπαράγονται στα βίντεο.

Update: 12/9/2008 15:36
Βγήκε ανακοίνωση της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης Θεσσαλονίκης (ΕΣΕ).

Στα αριστερά οι ΚΚΕδες, στα δεξιά οι αντιεξουσιαστική κίνηση μαζί με τους πολίτες ενάντια στο Λιθάνθρακα (Η φωτογραφία στην αρχή του κειμένου είναι οριζόντια αντεστραμμένη.

13 σχόλια:

  1. eisai megalos pseftaras se shmeio pou anarwtiemai an hsoun ekei !
    ta melh tou PAME vriskontan ekei katheta ston dromo apo prin erthete eseis, pragma pou deixnei pws den tous eniazea apla na anakopsoun esas, alla opoiondipote tha apeilouse tin swmatikh akeraiothta twn ergazomenwn pou diadhlwnan me to PAME. Ektos aytou eseis epitethikate kai opws kai ta video deixnoun pws den kaname vima mpros, giati alliws tha sas eixame afanisei apo to ksylo pou tha trwgate! Ayto pou goustarw perissotero einai tin stigmi pou mas epitethikate, oloi oi asfalites pou itan mazi sas tin kopanisane amesws me apotelesma na meinete 20 atoma ! Allwste eiste ! Tin stigmi pou stin sygkentrwsi toy PAME ypirxan peripoy 3500 kosmos! A kai an glytwse to kefali sou xtes, frontise h tyxh sou ayth na sou valei myalo gia na min ksanaepixeirhseis na dialuseis san kalos asfalitis pou eisai tin poreia toy PAME h' toy KKE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kala , o knitis apo panw meni asxoliastos. Oloi eidame tin alisida perifrourisis tis deth pou eixan kanei ta knat k dn epetrepan oute stin a.k. oute stin poreia pou akolouthouse na plisiasei to velidio. Min tixon dn sas parei kamia kamera pamites... ksepoulimena atoma.

    Den imoun sto bloc tis a.k. alla imoun stin aneksartiti poreia pou ksekinise apo kamara. Apla thelw na kanw merika sxolia genika sti dimosieusi sou.

    ta pernw anapoda opws ta vlepw.. Les me veveotita oti den egine apo tin meria tou bloc sas to vapsimo twn eikonwn kai tha simfwnisw. parola auta ta mme eipan oti egine apo meli tis a.k. . Pws ksereis oti meta ti dialisi tou bloc sas dn ypirksan meli tis a.k. pou mporei na vapsane tis eikones ? (k edw epanerxomaste sto zitima tis kathodigisis apo ti sigkekrimeni organwsi)

    episis les oti itan girw stous 30 i omada twn agnwstis politikis tautotitas atomwn pou riksan petres sto bloc twn mpatswn. Epidi etixe na ime ekei me mia parea 10 atomwn. Imastan 200 mporei k perisoteroi autoi pou authormita riksame petres k mpoukalia k oti allo evriske kathenas mprosta tou stous mpatsous enw paralila spazotan k to starbucks.

    Telos , se pliroforw oti apto dakrigono p fagame kontepsa na ta paiksw epidi dn eixa oute mantili oute maalox kai i krotida eskase dipla mou. Epimeneis akomi oti oi "antieksousiastes" pou akolouthousan tin megaloanarxiki poreia tis a.k. dn xtipithikan alla xtipithikan aristeroi ?

    Telos , xwris na thelw na pw oti eixate skopo na sigkroustite sto ksekarfoto. na thimisw oti petaxtikan mpoukalia me nero k efige poly salio panw stous kkedes pou perasan apo ti kamara kata ti diarkia tis prosigkentrwsis .Kalws k ta fagane , prosopiki mou apopsi.. Alla pali i a.k. vgazei ton eauto tis stin apeksw? Exei logous na thelei na ta xei kala me tous aristerous?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σχόλιο του ΚΚΕτζή παραπάνω που δημιούργησε λογαριασμό μόνο για να σχολιάσει εδώ, παραμένει για λόγους ψυχαγωγίας :) Πάντως θα μελετήσω τα βίντεο που ίσως αποδεικνύουν πως οι ΚΝΑΤ μπήκε μπροστά όταν πλησιάσαμε.

    @Χαλάστρας
    Αρχικά σύντροφε, δεν ήμουν παντού, όπως ανέφερα και στην αρχή του κειμένου. Αναφέρω μόνο όσα είδα, και όπως είδες δεν ανέφερα πουθενά ως γεγονός κάτι που δεν είδα και έντιμα πιστεύω ανέφερα "Υποθέτω" ή "Μάλλον".

    Εννοείτε πως το βάψιμο των εικόνων μπορεί να έγινε απο οποιονδήποτε, απο οποιοδήποτε μπλόκ. Σίγουρα όμως δεν έγινε τουλάχιστον οργανωμένα απο την Α.Κ.

    Όταν πέρασε η πορεία των ΚΚΕδων πήγα μπροστά μπροστά. Προσωπικά δεν είδα ούτε φτύσιμο ούτε τίποτα.

    Να συμπληρώσω πως δε δημιούργησα το θέμα αυτό για να εκφέρω την προσωπική μου άποψη για τον χώρο. Προσωπικά θέλω ενότητα στο χώρο, ακόμη και με αυτόν που μου έριξε την κλοτσιά (αν είναι σύντροφος) και θα το επιδιώξω με κάθε τρόπο εάν βρεθώ μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΒΟΥΛΗ, ΠΟΤΕ ΜΗ ΣΒΗΝΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΑΖΕ ΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΟΥ (ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΕΣΑΕΙ Ο ΓΡΑΦΩΝ)


    ΘΕΩΡΩ ΤΟ ΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑ ΤΩΝ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΩΝ ΑΘΛΙΑ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ, ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΙΚΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΝΙΚΗΣ (ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΡΑΤΣΑ ΕΚΕΙ, ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΠΙΑΝΟ ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΡΟΤΟΝΤΑ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ)
    ΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΟΗΤΟΣ.

    ΣΥΜΒΟΥΛΗ, ΠΟΤΕ ΜΗ ΣΒΗΝΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΑΖΕ ΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΣΟΥ (ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΤΙΘΕΤΑΙ ΕΣΑΕΙ Ο ΓΡΑΦΩΝ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αθηνά σε παρακαλώ πες ξεκάθαρα πως δεν διέγραψα κάποιο σχόλιο σου γιατί σίγουρα θα ερμηνεύσουν έτσι αυτό που γράφεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΙ ΩΣ ΠΟΥ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΕΙ ΟΤΙ ΕΣΒΗΣΕΣ ΣΧΟΛΙΟ ΕΙΤΕ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΙΤΕ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ?
    ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΔΙΕΓΡΑΦΗ ΚΛΠ, ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ ΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ ΧΑΧΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΛΙΘΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ.
    ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ
    Το σχόλιο του ΚΚΕτζή παραπάνω που δημιούργησε λογαριασμό μόνο για να σχολιάσει εδώ, παραμένει για λόγους ψυχαγωγίας :)

    ΦΙΛΙΚΑ

    Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνηθίζω να διαγράφω ψεύδη Αθηνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟΤΕ ΕΠΑΝΕΡΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ
    ΜΗ ΣΒΗΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!
    ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ!
    ΑΝ ΤΑ ΣΒΗΝΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.
    Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ (ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΩ ΤΟ ΤΕΛΙΚΑ) Η ΛΑΗΘΕΙΑ ΛΑΜΠΕΙ.

    ΤΕΣΠΑ ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΟΝ ΚΑΔΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΜΑ ΔΕ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ATHENA, το ίδιο λοιπόν προβοκατόρικη και άθλια ενέργεια θεωρείς και το κάψιμο σημαίας; Μην ξεχνάς άλλωστε τις εκκλησίες της Βαρκελώνης κατά την ισπανική επανάσταση. Υπάρχει κάποιος που μπορεί να αμφισβητήσει την ιστορική πραγματικότητα ή να κατηγορήσει τους τότε αναρχικούς για βεβύλωση και προβοκάτσια; Γιατί σήμερα είναι αλλιώς τα πράγματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χαλάστρα προσωπικά δεν νοιάζομαι για τις εικόνες. Δεν κατάφερε κάτι όμως αυτός που το έκανε.. Στην Βαρκελώνη ήταν μια αντίδραση για την άμεση σχέση κράτους εκκλησίας. Αν αυτός που το έκανε αντί να βάψει την εικόνα, έβαφε τα ράσα ενός παπά ή έκανε κάτι εναντίον κάποιου παπά πιστεύω οτι θα επικροτούνταν κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΠΤ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ, ΘΕΩΡΩ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ, ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΩ: ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΥΣΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΡΑΒΟΥΝ...

    ΜΗ ΜΕ ΜΠΛΕΚΕΤΕ ΜΕ ΙΣΠΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΗ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΗ ΑΠΛΩΣ ΕΚΦΡΑΖΩ ΜΙΑ ΓΝΩΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΟΥ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλησπερα.πολυ ενδιαφερον το μπλογκ σου.
    εγω δεν ετυχε να παω στην πορεια.
    συμφωνω με την προσεγγιση σου στο θεμα.
    σιγουρα απαραδεκτο το σχολιο του "ανεκδιηγητου"..(ωραια λεξη)

    οσο για τα αλλα, ειχε τυχει να μιλησω την προηγουμενη μερα και την προηγουμενη μερα με ενα παιδι απο Α.Κ. και ηξερε ποιοι ειναι οι αλλοι που θεωρησες αριστερους.καθως επισης ειχε ακουσει και για τις προθεσεις τους.πιστευω οτι γενικα μαθαινονται τα τεκτενομενα σε εναν κυκλο μικρης εμβελειας.δεν θελω να κανω κριτικη πανω σε κατι(εαν δεν το εκανα ηδη) αλλα θα μπορουσα να πω πως με ενοχλει αυτο το "κρυφτο".

    "Δεν κατάφερε κάτι όμως αυτός που το έκανε.."
    ισως εδω ειναι και ενα κομβικο σημειο.
    δεν καταφερε κατι;
    εκανε κατι πολυ μεγαλο.επειδη το λεω εγω.
    εκανε κατι πολυ μικρο,κατι ασημαντο.επειδη παλι το λεω εγω.

    η πραξη ομως ειναι η ιδια.και η ατοφια αναγκη που την γεννα ειναι Τεχνη ή ισως οχι.αλλα πριν απ'ολα δεν την νοιαζει η μετεπειτα αναλυση ή ο χαρακτηρισμος της.την "νοιαζει" μονο να πραγματωθει.αυτη ειναι μια πιο ελευθεριακη προοπτικη ισως.με αυτο το σκεπτικο αμφισβητω την οργανωτικη δομη που θελει να οριοθετει τις εκτονωσεις μας σε ενα πολιτικο πλασιο.Δεν αμφισβητω την πολιτικη δομη και μεθοδο αλλα την χαζη κριτικη στον αυθορμητισμο (Αχρηστη λεξη,διοτι ολα ειναι αυθορμητα).ειναι σαν να βριζεις τον καιρο που βρεχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλα ειστε ελεος.....Ειπαμε αλλα εσεις τελικα ουτε τσιπα δεν εχετε πανω σας.....
    Η ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΡΑΝΟΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΜΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΥ ΑΥΤΟΥ.(οχι του πεζοδρομιου)
    2ον ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΟΙΞΕΙ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΜΗΚΟΣ 2-3 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΓΙΑ 500ΝΟΜΑΤΕΟΥΣ.ΕΑΝ ΘΕΛΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ.
    3ον Εαν ειστε τοσο καλοι οσο περιγραφετε θα περιφρουρουσατε τις ποριες σας και οι γνωστοι-αγνωστοι δεν θα εβγαιναν απο εσας οπως καθε φορα.(Να σημειωθει οτι ποτε δεν εχουν βγει τετοια υποκειμενα απο πορεια τους παμε ή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή